vrijdag 17 augustus 2007

Balans weekje


Deze laatste week van onze vakantie is geheel geweid aan de sportschool, we zijn iedere dag naar de sportschool gegaan. Gister zelfs 2 keer, s'ochtends hebben we een uur samen gecardioot en 's-avonds ben ik een een powerpump lesje gaan doen en Martijn was zich weer gaan oppompen met gewichten, hahahaha.

We hebben allebei overgewicht! Nu zou een goed moment zijn voor een emotioconnetje, zo'n huilende. OK ik overdrijf lichtjes, ik wil graag 3 kilo kwijt en Martijn... ook iets in die richting.

Dus probeer het Sonja boek oftewel Sonja's bijbel weer braaf te volgen. Vandaag voor het eerst weer gelukt. Onee das niet helemaal waar heb net gezondigd met een sushi. (maar 46 kcal)


Gisteravond hebben we op realestate.com zitten rondneuzen naar huurhuizen in Noord Brisbane, tussen de $250 en $300, dan heb je een nieuw huurhuis met 4 slaapkamers, 2 badkamers, 2 garages en airco. Een open keuken en 2 woonkamers. Het staat dan in Caboolture shire, volgens een reactie op het xpdite forum is het een vergaarpot van kinder en spouse mishandeling en volgens een ander wonen er gezinnen met 6 kinderen (vanwege de childbonus van $5000 per kind [als ik het bedrag goed heb onthouden]) waarvan de ouders geen baan hebben. Weet nu niet of je van 2 negatieve reacties uitmoet gaan. Het gebied naar Caboolture heet Pine Rivers shire en lijkt me ook heel mooi, daar staan ook een paar huurhuizen aangeboden geen nieuwe. Vind het zo leuk dat er shire achter deze gebieden staat dat doet me denken aan de shire van de Lord of the Rings. Waar de hobbits wonen.


Stel je voor dat we een huis huren in de omgeving van Brisbane, en het blijkt niets te zijn door bijvoorbeeld de buren of door schreeuwende hangjongeren of omdat Martijn een baan heeft gevonden waar hij 2 uur voor moet rijden, zal je dan gewoon je huur weer kunnen opzeggen met een opzegtermijn van een maand? Of zit je vast aan de afgesproken periode van bijvoorbeeld 6 maanden?

Of stel we vinden een leuk huurhuis en betalen een halfjaar vooruit, krijg je het dan terug als je eerder opzegt? Heb begrepen dat als je een halfjaar vooruit betaald je eerder een huis kan huren. Dat lijkt ons natuurlijk wel wat aangezien we geen familie hebben wonen in Australie.

Wist je trouwens dat als je je rijbewijs laat omzetten je een geschreven referentie kan meenemen van een citizen waarin hij/zij verklaart je al zolang... te kennen en dat je een betrouwbaar persoon bent. En dat ze dan je rijbewijs voor je omzetten tegen betaling natuurlijk.

Dat las ik op een ander blog. Wat betekend dat voor ons?

Moeten we ons dan in de aanbieding gaan gooien bij xpdite forumleden? Of hebben ze ook een procedure in Aus voor mensen die geen referentiebrieven hebben?

Voor het huren van een huis in Aus kunnen we een verklaring in het engels laten opstellen bij de huidige hypotheekverstekker, heb ik me laten vertellen op het forum.

Puzzle my head off...

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een gedoe allemaal, maar wel lekker goedkoop die huizen daar.